PROBLEMELE SISTEMULUI MEDICAL, DISCUTATE LA PREFECTURĂ

Ultimele probleme din sistemul medical apărute în Mehedinți au fost dezbătute în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru situaţii de Urgenţă Mehedinţi. În acest sens, prefectul Nicolae Drăghiea le-a cerut factorilor responsabili răspunsuri referitoare la cazurile persoanelor care au decedat la spitalul judeţean din Drobeta Turnu Severin. Acesta a precizat faptul că se vor căuta soluţii pentru prevenirea unor astfel de incidente tragice.

Probelemele apărute în sistemul medical, în ultima vreme, l-au făcut pe Nicolae Drăghiea prefectul judeţului, să ceară întrunirea Comitetului Judeţean pentru situaţii de Urgenţă Mehedinţi. În cadrul şedinţei, prefectul Mehedinţului a cerut explicații cu privire la cele patru decese apărute la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin. Nicolae Drăghiea a precizat faptul că aceste situaţii sunt îngrijorătoare, întrucât până în momentul de faţă nu a fost găsită cauza exactă. 

Tot în cadrul şedinţei, acesta a vorbit alăturii de medicii specialiştii despre situaţia cazurilor de rujeolă care de la an la fac tot mai multe victime în rândul mendinţenilor. Nicolae Drăghiea a,  precizat faptul că ,aceste probleme  au drept cauză şi faptul că promovarea campaniei de vaccinare pentru această boală este prea silenţioasă.

La finalul şedinţei, prefectul Nicolae Drăghiea a spus că va face tot ce este posibil ca situaţiile din sistemul medical apărute în ultimul timp în judeţul Mehedinţi să fie rezolvate , iar posibilitatea apariţiei  unor cazuri asemănătoare să fie redusă la zero.