PRIMIREA SFINTELOR MOAȘTE LA CATEDRALA SEVERINEANĂ

În zilele de 1 şi 2 mai , Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin îşi serbează hramul. Programul liturgic dedicat acestui eveniment a început încă de miercuri seara, prin aducerea spre închinare a moaştelor Sfinţilor Mucenici Serghie şi Vah de la Catedrala Mitropolitană din Craiova şi a moaştelor Sfintei Mironosiţe Maria Magdalena de la Mănăstirea Pantocrator din localitatea teleormăneană, Drăgăneşti- Vlaşca.

Sosirea acestor sfinte odoare la Catedrală, a fost marcată, începând cu ora 17.00, printr-o slujbă de Te Deum urmată de săvârşirea Vecerniei unită cu Litia, iar raclele sfinţilor au fost aşezate în interiorul sfântului lăcaş pe un baldachin special amenajat în partea dreaptă.

Sfintele moaşte au fost întâmpinate Preasfințitului Părinte Nicodim și Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului având alături soborul de preoţi şi diaconi slujitori ai catedralei severinene, precum și o delegație de preoţi din partea Episcopiei Alexandriei și Teleormanului.

Moaștele vor rămâne la catedrala episcopală din Drobeta Turnu Severin până în ziua de 2 mai, la orele 16.00.