POMPIER PENTRU O ZI

Pe stadionul 1 Mai, din Drobeta Turnu Severin, s-a desfăţurat etapa zonală a Concursurilor „Prietenii Pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”, organizate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi. La această competiţie s-au înscris elevi grupaţi în echipaje  de fete şi băieţi, competitorii măsurându-şi cunoştinţele, forţele şi îndemânarea în probele teoretice şi practice.

 „Prietenii Pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa” sunt cele două concursuri care au reunit la start zeci de elevi din Mehedinți. Competițiile s-au desfășurat pe Sadionul 1 Mai, din Drobeta Turnu Severin, iar participanții au avut ocazia să-și demonstreze calitățile  atât la proba de terorie, cât şi la probele practice.

Concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa” s-a desfăşurat pe două categorii de vârstă, şcoli generale şi licee. Echipajele s-au întrecut tot la trei probe, una teoretică şi două practice.

Cele două concursuri se organizează de ani de zile, iar copiii vin de fiecare dată cu mult curaj și încredere că vor câștiga.Cei care au reuşit să se califice pe locul I, vor participa în 29 mai la etapa judeţeană a concursurilor.