POLUARE PE DUNĂRE

Poluare pe Dunăre în Mehedinţi. Un turist care a ajuns pe insula Şimian a filmat, ieri după-amiază, pe apele fluviului irizaţii de produs petrolier care erau purtate de valuri către malul statului vecin. Bărbatul a alertat autorităţile şi în zonă s-au deplasat în scurt timp comisarii Gărzii de Mediu şi reprezentanţii Apelor Române. Bănuiala era că poluarea provenea din apele de santină ale unor nave care au tranzitat Dunărea, de aceea au fost identificate cele două nave care au trecut prin zonă la ora respectivă.

Din localitatea Şimian, reprezentanţii Gărzii de Mediu au solicitat o ambarcaţiune a poliţiei de frontieră, cu care s-au deplasat pe fluviu, până pe insulă. Numai că, până au ajuns autorităţile, poluarea dispăruse.Suspectă de producerea acesteia era o navă sub pavilion românesc care tranzitase zona.

Şi cei de la Apele Române Mehedinţi au intervenit în cazul în care era necesară dispersarea de substanţe biodegradabile. S-a declanşat o anchetă, care va stabili care sunt cauzele incidentului. Împreună cu reprezentanţii Căpităniei Portului, Garda de Mediu a identificat cele două nave care au tranzitat zona şi care erau suspectate că au deversat în fluviu apele de santină, iar dacă se va descoperi, vinovatul de această poluare riscă o amendă drastică.