POLIŢIŞTII „OFERĂ” O ŞANSĂ LA VIAŢĂ

Conştienţi de faptul că puterea exemplului este cea mai eficientă metodă de educare, de implicare, de schimbare în bine a celor din jur, polițiștii din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean au donat sânge.  Criza sângeului nu este o necunsocută pentru oamenii legii care speră să devină un exemplu pentru un număr cât mai mare de donatori de sânge.

 

Pentru că în fiecare zi, viaţa unui om depinde de o pungă de sânge, iar ei cunosc bine acest lucru, Poliţiştii Compartimentului de Proximitate şi Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei  municipiului Drobeta Turnu Severin au mers la Centru de Transfuzie Sanguină Mehedinţi pentru a dona sânge. Acţiunea oamenilor legii a fost una umanitară, încercând să fie un exemplu pentru cetăţeni.

 Poliţiştii doresc să îi sensibilizeze şi să-i determine să le urmeze gestul, ţinând cont de lipsa de sânge din unităţile medicale. Anual, aproximativ 10% din populaţia României donează sânge, ceea ce reprezintă un procent infim raportat la necesităţile pacienţilor.