PLANTĂM POMI PENTRU O VIAȚĂ SĂNĂTOASĂ!

La primele ore ale dimineții, elevi, profesori și autorități județene și locale s-au îndreptat cu voioșie spre terenul din spatele școlii profesionale Corlățel, unde îi așteptau 250 de puieți de măr și prun. Misiunea lor era să planteze toți pomii. Vicepreședintele Consiliului Județean și primarul comunei au dat startul acțiunii.

Școala Profesională Corlățel este singura din Mehedinți, care oferă elevilor după absolvirea ciclului gimnazial, clase de învățământ profesional, cu profil agricol. Drept urmare, pentru copii a fost prilejul perfect de a învăța cum să planteze un pom.

În demersul lor, elevii au fost sprijiniți de autoritățile județene și locale. Activitatea a făcut parte, deopotrivă, din programul Școala Altfel, dar și din cel de promovare a consumului de fructe și legume.

Școala profesională Corlățel este singura unitate de învățământ care oferă elevilor din zonă posibilitatea de urma după absolvirea ciclului gimnazial cursurile învățământului profesional. Întrucât în apropiere există plantații de viță de vie și de pomi fructiferi, copiii obțin o calificare în aceste domenii.