PERMISELE DE PESCUIT SE ELIBEREAZĂ ONLINE, DE LUNI 8 APRILIE.

Permisele de pescuit în Dunăre se eliberează online, odată cu data de 8 aprilie. Formularul este disponibile pe siteu-l www.anpa.ro la secțiunea specila dedicată. Aici, pescarii trebuei să completeze mai multe date, iar sistemul îi va genera automat documentul în baza căruia va avea dreptul de a pescui în Dunăre.

 

Pentru obținerea permiselor de pescuit recreativ vcare permit pescuitul în Dunăre, cei interersați pot accesa odată cu data de 8 aprilie, site-ul www.anpa.ro, secțiunea special dedicată, unde după selectarea tipului de permis dorit și introducerea datelor de identificare (Nume, Prenume, CNP , județul/țara de domiciliu, adresa de domiciliu din cartea de identitate), solicitantul va avea acces la  permisul de pescuit recreativ, în format printabil cu posibilitate de afișare pe telefonul mobil, având o serie unică și un cod QR pentru verificarea validității permisului respectiv în cazul unui control.

Platforma online va permite introducerea datelor solicitantului şi eliberarea permiselor se realizează automat de către sistem, acesta fiind însoţit de o fișă de captură, care va fi completată de către beneficiarul permisului, la finalul fiecărei partide de pescuit şi transmisă până la data de 28 februarie a anului precedent.

Sistemul va permite la introducerea datelor solicitantului blocarea eliberării permisului în momentul în care respectivul a avut antecedente sau se afla la data solicitării permisului în perioada de interdicție la pescuit.