OMUL SAU PARTIDUL?

Omul sau partidul? Acesta este întrebarea care se află pe buzele celor mai mulți alegători, atunci când vine vorba despre alegeri. Și cum următorul scrutin va avea loc peste doar trei luni, reprezentanții partidelor politice testează deja piața în ăncercarea lor de a strânge un număr cât mai mare de semnături de susținere pentru lista de candidați.

Au mai rămas doar câteva luni până când românii vor ieși din nou la vot pentru a-și alege viitori europarlamentari. Reprezentanții partidelor politice au luat din din nou cu asalt piețele și târgurile pentru a strânge semnături de susținere a listei de candidați. S-a întâmplat și la Baia de Aramă acolo unde reprezentanții USR-PLUS au stat de vorbă cu locuitorii din nordul Mehedințiului.

Oamenii spun că nu vor stat acasă în ziua alegerilor. Vor merge la vot, dar vor fi atenți la ce votează. Este important și partidul spun ei, dar și mai importanți sunt candiașii aflași pe listă.

Sondajele de opinie arată că la scrutinul european media participării la vot va fi de aproximativ 25-30%, una dintre cele mai mici din Uniuea Europeană.  La scutinul din 2014 rata participării a fost de 32,16%, comparat cu 29,47% în 2007 sau 27,67% în 2009.