O VIAŢĂ TRĂITĂ ÎN SLUJBA TEATRULUI

Actorii din întreaga lume, astăzi, au sărbătorit Ziua Mondială a Teatrului. Evenimentul a fost marcat și la Drobeta Turnu Severin printr-o serie de spectacole de teatru pentru toate vârstele și gusturile. Actorii care au urcat pe scenă s-au pregătit intens, așa cum fac de fiecare dată, indiferent de locul unde joacă. Pentru mulți dintre ei, teatrul înseamnă viața lor. Tocmai de aceea, astăzi, am dat la o parte cortina și ne-am îndreptat atenția spre culise, acolo unde oameni sensibili și talentați știu să aducă zâmbetul pe chipul spectatorilor, cărora, la fiecare spectacol, le dezvăluie lumi nebănuite.

O viață pe scenă, în slujba măriei-sale publicul. Acesta este drumul pe care actorii știu cel mai bine să-l urmeze. Cu talent și sensibilitate schimbă oameni, folosind doar cuvinte și gesturi. Indiferent dacă sunt veseli sau triști, urcă pe scenă pentru a oferi momente unice spectatorilor. Pentru ei și pentru arta lor, anual, la 27 martie este sărbătorită Ziua teatrului. Momentul a fost marcat și la Drobeta Turnu Severin, unde actori din diferite colțuri ale țării au venit să încânte publicul de aici.

Ziua Internaţională a Teatrului este celebrată  în nenumăratele sale forme, fiind o sursă de divertisment şi inspiraţie care are puterea de a uni diversele culturi şi popoare din întreaga lume.

Teatrul este o muncă de echipă. Cei care se văd sunt actorii, însă există o întreagă echipă care nu este vizibilă, dar datorită căreia spectacolul este pus în scenă. Aplauzele le merită toți, la scenă deschisă. Acestor oameni talentați, publicul le datoritează momente speciale, care le alungă monotonia și rutina dintr-o viață închinată, în mare parte, obligațiilor și serviciului și din care, uneori, dispare zâmbetul și magia. Veselia și emoția reapar datorită celor care și-au pus viața în slujba teatrului.