NUMĂR MARE DE INCENDII DE VEGETAŢIE

Incendiile de vegetație uscată a crescut alarmant în ultima perioadă. Din cauza folosirii focului deschis din neglijenţă sau fără respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, au fost afectate aproximativ  100 de ha de vegetaţie uscată în judeţul Mehedinţi, numai în acest an. Pompierii trag un semnal de alarmă și reamintesc fermierilor că sunt pasibili de amendă dacă își igienizează terenurile prin incendiere.

Pompierii mehedințeni au intervenit la 35 de incedii de vegetație uscată, în ultima perioadă. Cele mai multe apar ca urmare a igienizării terenurilor prin incendiere. De la începutul anului, aproximativ 100 de hectare au fost afectate de astfel de incendii.

Pompierii spun că intervenţia pentru stingerea acestor incendii necesită utilizarea unui volum apreciabil de resurse, ceea ce înseamnă că și costurile sunt semnificative.

Persoanele care incendiază terenurile agricole, pentru igienizare pot primi amendă de la 1.000 la 2.500 lei. În cazul în care,  paguba este semnificativă, aceştia se pot  alege şi cu un dosar penal.