NUMĂR MARE DE ACCIDENTE CU PIETONI

Sute de pietoni cred că sunt în siguranţă în momentul în care traversează strada prin locurile marcate, dar se trezesc fără apărare în fața maşinilor. Mulţi şoferi nu opresc sau nu reduc viteză când se apropie şi îi lovesc. În acest fel, tot mai multe accidente se întâmplă în care pietonii sunt implicaţi.

La nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin, se întâmplă tot mai multe accidente în care sunt implicaţi şi pietonii. Fie şoferii nu acordă prioritate, fie pietonii trec prin locurile nepermis ori nu se asigură atunci când se angajează în traversarea străzii. Părerile oamenilor sunt împărţite, pentru unii şoferii sunt cei vinovaţi, pentru alţii pietonii nu sunt prea atenţi.

Din analiza accidentelor rutiere rezultă că majoritatea au loc pe parcursul zilei, când afară este suficientă lumină pentru ca pietonii să fie observați. De vină este viteza excesivă cu care se deplasează șoferii și nerespectarea distanței. Totodată şi pietonii ar trebuii să aibă atenţia mult mai sporită atunci când traversează strada. De la începutul anului şi până în prezent, poliţişti Biroului Rutier au reţinut 61 de permise de conducere pentru neacordarea de prioritate a pietonilor.

În ansamblu, indisciplina pietonilor și viteza excesivă a șoferilor sunt responsabile pentru aproape jumătate din totalul accidentelor produse în ultima vreme la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin.