NU SUNT BANI PENTRU ADĂPOSTURILE DE PROTECȚIE CIVILĂ

Situația adăposturilor de protecție civilă s-a aflat în dezbaterea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi care s-a întrunit, astăzi, la Prefectura Mehedinți. Din 27 câte există în județul nostru, 9 nu sunt funcționale. Asupra acestui aspect a dorit prefectul Nicolae Drăghiea să insiste, în condițiile în care existența și funcționalitatea adăposturilor de protecție civilă este absolut necesară. Tot în cadrul întâlnirii, s-a discutat și despre alunecarea de teren produsă în comuna Ponoarele și s-a propus închiderea drumului afectat pe o perioadă nedeterminată.

Membrii Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi  s-au întrunit la instituţia prefectului pentru a discuta despre situaţia adăposturilor de protecţie civilă şi a punctelor de comandă de la nivelul judeţului. Situaţia este îngrijorătoare întrucât, din cele 27 de  adăposturi civile, nouă nu sunt funţionale. Ceea ce este şi mai îngrijorător este faptul că momentan nu există fonduri alocate pentru reabilitarea acestor adăposturi civile.

În cadrul şedinţei, s-a vorbit şi despre situaţia drumului afectat de alunecările de teren din comuna Ponoarele. În urma cantităţilor mari de precipitaţi, pe drumul comunal DC 57 ce face legătură între Ponoarele şi Băluţa  s-a produs o aluncare de teren. Autorităţile au propus închiderea tronsonul afectat până la găsirea unei soluţii concrete.

 

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,, Drobeta’’ au precizat faptul că vor monitoriza permanent zona afectată şi vor ține la curent autoritățile județene cu privire la măsurile adoptate pentru gestionarea situaţiei de urgenţă.