NORICA NICOLAI: PNL VA DISPĂREA DE PE EȘICHERUL POLITIC

Norica Nicolai, europarlamentarul ALDE, a transmis o previziune sumbră pentru PNL. Potrivit liderului ALDE, Partidul Național Liberal va dispărea în curând din politica românească, urmând să aibă soarta Partidului Național Țărănesc.

Norica Nicolai a lansat un atac dur la adresa Partidului Național Liberal, formațiune politică despre care a spus că va dispărea de pe eșicherul politic.

„Îmi pare rău să vă spun, dar sunt partide cărora le este rușine să spună că sunt partide care respectă și istoria acestei țări. Ați văzut USR-ul vorbind de continuitate istorică? Nu, nici n-o să-l vedeți. PNL-ul, din păcate, a abandonat. El era partidul continuității istorice, pentru că avea acea componentă națională pe care niciodată n-a promovat-o. Îmi pare rău să vă spun, Partidul Național Liberal are o foarte mare problemă – o problemă de derivă ideologică și de leadership. Când refuzi să mai și gândești, doar din dorința de a fi împotrivă, ai o mare problemă. Și este din ce în ce mai vizibilă. PNL, probabil, va fi al doilea partid istoric care va dispărea de pe eșichierul politic. E, deci, nevoie de o abordare liberală pentru România.”, a declarat NORICA Nicolai. Aceasta a mai spus, într-o conferință la Bistrița, că își dorește ca pentru prezidențiale, candidatul să fie unul responsabil și capabil să găsească soluții la problemele cu care România se confruntă. Europarlamentarul ALDE mai este de părere că ”profilul de președinte necesar României este al lui Călin Popescu Tăriceanu.