NAVE MILITARE DE RĂZBOI, ANCORATE ÎN PORTUL DIN SEVERIN

Nave militare de război, ancorate în portul din Drobeta Turnu Severin. Două nave militare militare au  efectuat marşul de instrucţie pe Dunăre şi au poposit, sâmbătă,   în portul din Drobeta Turnu-Severin. Cu acest prilej, publicul larg a putut urca la bord pentru a le vizita.

Cele două nave fac parte dintre grup de patru, care execută activități de instrrucție pe Dunăre până în 16 mai, Monitorul 47 și Vedeta Blindată 178, din cadrul Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie, au ancorat în portul din Drobeta Turnu Severin, în acest sfârșit de săptămână.

Cele două execută, timp de două săptămâni, de la Brăila până la Orșova, un marș de instrucție în vederea perfecționării deprinderilor ofițerilor în conducerea navelor și a echipajelor pentru exploatarea tehnicii de luptă și a armamentului de la bord. O mare parte din navele militare s-au construit în şantierul naval din Drobeta Turnu Severin în perioada anilor 1993 – 1996.

Prezent la eveniment, primarul Marius Screciu a ținut  să precizeze că în perioada următoare va face tot posibilul ca portul să fie redat comunităţii.În schimb, prefectului Nicolae Drăghiea a fost dezamăgit că la eveniment nu au fost prezenți și elevi care ar fi putut fi interesați pentru cariera profesională.  La bordul navelor s-au aflat 100 de militari şi 10 elevi din cadrul şcolii Militare de maiştri ale forţelor navale.

Aceștia au stat la dispoziţie vizitatorilor pentru a le prezenta navele. Navele şi-au continuat marşul, iar următorul popas a fost în portul din Orşova.