NAȚIE PRIN EDUCAȚIE, TRAIANIȘTI DE TOP !

 

Pasiunea pentru robotică, pentru inovație, dar mai ales dorința de a demonstra că și un oraș mic cum este Drobeta Tunru Severin poate fi pus pe harta specialiștilor în domeniul I.T.! Este cazul unui grup de elevi ai Colegiului Național Traian. Ei au construit un roboțel a cărui misiune va fi aceea de a pleca pe Marte pentru a colecta materie organică necesară cercetării. Proiectul a fost apreciat de specialiștii în domeniu și a fost premiat în cadrul mai multor concursuri. El a fost prezentat și autorităților locale din Drobeta Turnu Severin.

Inventitatea și creativitatea traianiștilor, recunoscută la nivel național, este apreciată de autoritățile locale.  O echipă de tineri  a reușit să impresioneze juriul mai multor concursuri care promovează inovația în domeniul tehnologiei. Ei au construit un robot care simulează misiuni virtuale pe Marte pentru a sprijini cercetările științifice. The Emperor, așa cum l-au numit a fost prezentat și autorităților locale din Drobeta Turnu Severin.

Proiectul este rodul muncii voluntare depuse de pasionații de tehnologie și inovație.

Piața muncii în domeniul tehnologiei este una deschisă, iar marile companii din domeniu recrutează permanent specialiști din țara noastră.