MUNCITORII DE LA VAGOANE, IN GREVA

Este conflict de muncă la întreprinderea de vagoane din Drobeta Turnu Severin, care apartine unui grup american. După ce de patru zile, muncitorii de la Astra Arad au declanșat grevă, în această dimineață și 300 de angajați din două ture de la Drobeta Turnu Severin  au încetat lucrul și au intrat în grevă. Oamenii sunt nemulțimiți de retribuțiile salariale mici pe care le primesc și spun că nu sunt dispuși să renunțe la protest până în momentul în care nu le vor fi acceptate doleanțele.

Conflicul a fost declanșat marți dimineață, când muncitorii au intrat în fabrică și au refuzat să înceapă lucrul. Câteva ore au fost purtate negocieri în interiorul unității economice, prin intermediul liderului de sindicat, care le-a transmis punctul de vedere al conducerii. În jurul orei 10.30, nemulțumiți, oamenii au ieșit în curtea societății, cerându-și drepturile. Ei spun că după 45 de ani de muncă, primesc în mână salarii de 1200 de lei și reclamă  faptul că deși lucrează în condiții de toxicitate, nu primesc niciun spor.

Sunt muncitori care sunt nemulțumiți și de prevederile condului muncii, care permite angajatorilor să încadereze muncitori pe o perioadă de trei ani, în mod fragmentar.

În timpul protestului, unuia dintre muncitori i s-a făcut rău și a fost transportat la spital cu o ambulanță.