MUNCITOR ÎN STARE CRITICĂ DUPĂ ACCIDENT DE MUNCĂ

Grav accident de muncă, în această după-amiază, la Şantierul Naval din Orşova. Un muncitor de 56 de ani a ajuns la spital în stare critică, cu arsuri pe 80 % din suprafaţa corpului, iar un coleg al său cu arsuri la braţ, după ce încăperea în care sudau a luat foc, cel mai probabil din cauza unor acumulări de gaze. Victima care se află în stare foarte gravă ar putea fi transferată la o clinică de specialitate din ţară, cu ellicopterul SMURD.

Cei doi sudori lucrau la construcţia unei nave şi se aflau într-o încăpere, pe aceasta. În momentul în care bărbatul aflat în stare critică ar fi încercat să sudeze, flăcările au cuprins zona în care se afla bărbatul, iar îmbărăcămitea i-a luat foc. Bietul om a ieşit din încăpere cu hainele în flăcări, strigând după ajutor la colegii săi, care au stins focul şi au sunat la 112.

Medicii spun că starea băratului e critică pentru că are arsuri de gradul 2 – 3 pe 80 % din suprafaţa corpului.

Celălat bărbat are 52 de ani, a suferit arsuri la braţ şi este în afara oricărui pericol. Medicii de la Spitalul Judeţean din Drobeta-Turnu-Severin au solicitat un elicopter SMURD pentru a-l transfera pe bărbatul aflat în stare critică la o secţie de specialitate din ţară.