„MOTIVAŢIE, AUTONOMIE, ENTUZIASM”

Elevi români, alături de tineri din Italia, Polonia, Portugalia și Turcia, au descoperit istoria meleagurilor noastre. Totul s-a întâmplat datorită unui proiect care vizează o educație de calitate prin dezvoltarea unor abilități de viață  Drept urmare, acești au vizitat Muzeul Regiunii Porţilor de Fier. Interesant este faptul că în grupul venit din Italia se află și un elev român care trăiește în Peninsulă. Acesta a fost mândru că a putut să le ofere colegilor italieni o lecție despre cultura și civilizația țării sale de origine.

Elevii școlii Gimnaziale din Grozești sunt parteneri într-un proiect Erasmus plus, alături de 5 şcoli Italia, Polonia, Portugalia şi Turcia. Proiectul este împărţit pe două direcții, profesorii şi elevii au, deopotrivă, activităţi separate, dar şi comune.

Muzeul Porţilor de Fier a fost gazdă  acestui eveniment. Aici, tinerii au avut ocazia să afle informații inedite despre meleagurile noastre.

Școala din Italia coordonează proiectul. Interesant este că în grupul elevilor italieni se află un tânăr originar din România.Următoarea acţiune ce face parte din acest proiect, se va desfăşura în luna octombrie a acestui an în Polonia.