MOŞTENIRI LA GRANIŢA DUNĂRII

Moșteniri la granița Dunării! Este proiectul menit să întărească relațiile de colaborare dintre România și Serbia. În cadrul acestui proiect derulat de episcopia Seveirnului și Strehaie în parteneriat cu Asociația Fii Lupșei și municplaitatea orașului Kladovo s-a construit o bază sportivă și un centru culturla în satul Lupșa, dar s-au pus și bazele unor ansalbluri de dans și muzică în cele două localități implicate în proiect.

Pe terenul de sport al centrului cultural din satul Lupșa de Jos a avut loc o nouă competiție sportivă! Gazde au fost fotbaliștii echipei locale de a comunei Broșteni și echipa locală a orașului sârbesc, Kladovo. Centrul turistic pentru activități culturale și sportive a fost amenajat în cadrul proiectului cu finanțare europeană, ”Moșteniri la Dunăre”. După competiția sportivă, au început concertele de muzică și popular susținute de orchestre din Mehedinți și din Serbia, căci în cadrul proiectului a fost sprijinită și înființarea unot trupe de dansatori și muzică folclorică atât în România cât și în Serbia.

Proiectul  Moșteniri la granița Dunării ’’este implementat prin intermediul Programului Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, program finanțat de Uniunea Europeană prin Instrumentul de Asistenţă pentru Preaderare şi cofinanţat de statele partenere în program. Proiectu este derulat de Episcopia Seveirnului și Streahaei în parteneriat cu Primăria Kladovo  Primăria Broșteni  și Asociația „Fiii Lupșei” .