Ministrul Sănătăţii, la Strehaia

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a fost prezentă, astăzi, în județul Mehedinți, în cadrul unei campanii declanșate de ministerul pe care îl conduce pentru a-i convinge pe părinți să-și vaccineze copiii. Campania se derulează în comunități închise, acolo unde numărul copiilor rămași nevaccinați din cauza reticenței părinților este foarte mare. Campania a început în Moldova și continuă în aceste zile la Strehaia, una dintre localitățile din Mehedinți, unde medicii au întâmpinat greutăți în acțiunile de vaccinare.

La Strehaia, vaccinarea copiilor s-a derulat între indiferența și reticența părinților, dar și disfuncționalitățile autorităților. Părinții de etnie rromă spun fie că au neglijat să-şi vaccineze copiii, fie au fost reticenți. Sunt însă și părinți care spun că au cerut să facă vaccinul, dar li s-a spus că nu există doze.

În ultimii doi ani, epidemia de rujeolă a afectat peste 15.000 de oameni, la nivelul întregii țări, iar în Mehedinți s-au înregistrat mult peste 100 de cazuri.  Medicii spun că la Strehaia există reticență în ceea ce privește vaccinarea copiilor.

Campania pentru care Sorina Pintea a fost prezentă în Mehedinți a fost demarată de Ministerul Sănătății, împreună cu UNICEF și Organizaţia Mondială a Sănătăţii tocmai pentru a crește gradul de vaccinare. Sorina Pintea a mai spus că pentru prima dată în ultimii doi ani numărul cazurilor de rujeolă a scăzut sub 50 (sunt 28 acum), iar în ultimele două luni nu a mai existat niciun caz de deces din cauza acestei boli.