MIERCUREA SIRENELOR, ÎN 2019

Primul exerciţiu din 2019 care are ca scop testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă a avut loc, astăzi. Sirenele au prins viață în intervalul orar 10.00 – 11.00, când au răsunat în tot orașul. Aceste semnale au rolul de prevenire a populaţiei civile asupra apariţiei pericolului.

Un nou exerciţiu de testare, avertizare și alarmare în situaţii de protecţie civică a avut loc miercuri, la Drobeta Turnu Severin începând cu ora 10,00. Sirenele au emis semnalul „Alarmă aeriană”.

În cadrul exerciţiilor de acest tip, semnlalele de alarmă sunt diferite, în funcţie de semnificaţie şi durată. Spre exemplu, „Alarma aeriană” care s-a desfăşurat miercuri cuprinde 15 sunete a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

Începând cu luna august 2017, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă desfăşoară exerciţii de alarmare în prima zi de miercuri din fiecare lună, destinate testării mijloacelor tehnice existente la nivel naţional şi îmbunătăţirea timpului de reacţie în situaţii speciale de urgenţă.