MICUL ANTREPRENOR- DRUMUL SPRE SUCCES

Un fast-food stradal unde se vinde mâncare vegană, o agropensiune care oferă produse bio tradiționale, firmă de organizare evenimente, dar și agenții care pun la dispoziție servicii turistice neconvenționale! Toate acestea sunt doar câteva dintre propunerile de afaceri ale liceenilor pasionati de antreprenoriat. Ideile au fost prezentate în cadrul celei de-a patra ediții a concursului regional „Micul Antreprenor-drumul spre succes”, organizat de reprezentanții Colegiului Național Economic .

Drumul spre succes începe cu un plan de afaceri realizat în urma unei analize pertinente a pieței. Trebuie identificate nevoile consumatorilor și în funcție de aceste tendințe, se prezintă o ideea de afacere. Gândită până la ultimul detaliu, aceasta poate duce antreprenorul pe calea succesului. Pe acest concept s-au bazat şi profesorii Colegiul Economic din Drobeta Turnu Severin, atunci când au pus bazele proiectului „Drumul spre succes-micul antreprenor”.

Parteneri de nădejde în organizarea acestui concurs sunt reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie, cei ai Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și  Cornel Stroescu, unul dintre cei mai succes oameni de afaceri din județ.

Creativitate, viziune  în domeniul macro şi micro economic precum şi o analiză temeinică a pieţei locale de investiţii. Toate aceste idei au stat la baza dezvoltării unui nou concept de economie, în viziunea elevilor înscriși la concurs:

Prin astfel de proiecte tinerii exersează pentru a deveni oameni de afaceri competenți, capabili să înțeleagă cerințele pieței.