MESAJ FALS DESPRE AMÂNAREA SIMULĂRII

Pe lângă emoțiile inerente, elevii de liceu, care susțin, zilele acestea, simularea examenului de cabalaureat s-au confruntat și cu o știre falsă, care i-a bulversat. În mediul online a fost răspândit, duminică, un mesaj privind amânarea simulării. Acesta arăta precum un comunicat de presă emis de Ministerul Educației.  Conform documentului, prima probă a simulărilor urma să fie amânată din cauza unor dificultăţi tehnice.

Un document care imită un comunicat de presă a fost distribuit, în două zile, în mediul on-line. Potrivit acestuia, din cauza unor dificultăți tehnice, se amâna proba la limba și literatura română. Astfel, li se spunea elevilor din clasele a XI-a și a XII-a că proba va avea loc marți. Mesajul părea emis de Ministerul Educației și i se atribuia chiar Ecaterinei Andronescu. Profesorii au reacţionat imediat şi au spus că este un fals.

Întrucât Consiliul Naţional al Elevilor a pornit un protest în această perioadă împotriva simulărilor, mulţi au crezut că mesajul vine din partea acestora. Preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor din Mehedinţi, spune că acest mesaj fals nu are nicio legătură cu mişcarea dămfoaiagoală..

Și ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a luat poziție și a anunțat că mesajul este unul fals. Într-o declarație de presă aceasta a anunțat că simulările se vor desfășura conform programului stabilit anterior.