MEDICI TINERI LA SPITALUL JUDEȚEAN

Schimbările survenite la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin sunt evidente pentru toți cei care trec pragul unității sanitare. Au fost reabilitate anumite secții și a fost adusă aparatură medicală nouă. Mai mult decât atât, însă, s-a investiti în resursa umană. Medici tineri și talentați au venit aici în ultimii ani. De exemplu, numai anul trecut, 7 medici tineri au ales spitalul severinean pentru a profesa.

Mulți medici noi care profesează aici spun că îşi doresc să rămână definitiv la Drobeta Turnu Severin. Au găsit un loc prielnic pentru a-și pune în valoare cunosștințele și priceperea. În plus, mulți s-au stabilit cu familia, iar Severinul a devenit orașul lor. Dincolo de toate acestea, ceea ce i-a determinat să rămână a fost faptul că au găsit sprijin la conducerea spitalului, care s-a străduit să le pună la dispoziție aparatură modernă pentru efectuarea unui act medical adecvat.

Managerul Spitalului Judeţean a precizat că în perioada următoare se vor organiza noi concursuri pentru posturi de medic, în mai multe secţii ale unității sanitare. Toate acestea nu ar fi fost posibile fără spijinul autorităților județene. Au fost alocate fonduri pentru aparatură, dar și pentru modernizarea secțiilor. În plus, autoritățile intenționează să construiască un bloc de locuințe, destinat medicilor care se vor stabili la Severin. De asemenea, reprezentanții Consiliului Județean au anunțat un program de investiții pentru modernizarea infrastructurii spitalului.