MAL DE PĂMÂNT PRĂBUȘIT, UN MORT

Tragedie într-un sat din Mehedinți, unde un mal de pământ s-a prăbușit și  a suprins doi angajați care efectuau lucrări la o rețea de canalizare. Unul dintre ei, un bărbat de 59 de ani, inginer, nu a mai fi putut fi salvat, în timp ce colegul său a fost transportat la spital, cu traumatism toracic și la coloana vertebrală. O echipă a ITM a declanșat o anchetă, pentru a stabili dacă muncitorii au respectat normele de protecție a muncii.

Accidentul de muncă s-a produs satul Burila Mică, iar muncitorii mai aveau doar o gură de canalizare și terminau lucrarea. Deși aveau un dispozitiv de apărare de mal, în momenentul când s-a produs accidentul nu l-au folosit. Inginerul era șeful echipei, iar unul dintre muncitorii cu care lucra spune că victima a intat să verifice dacă lucrarea este în ordine. Ghinionul a făcut ca în acel moment, pe drum să treacă un autocamion și din trepidații pământul s-a surpat și l-a prins atât pe inginer, cât și pe unul dintre muncitori. 

Ambele victime au fost scoase de sub malul surpat de către colegi, iar când au ajuns la locul accidentului salvatorii au început manevre de resuscitare în cazul bărbatului care era inconștient și au acordat îngrijiri medicale celui rănit.Cazul este anchetat de polițiștii IPJ Mehedinți, dar și de inspectorii ITM, care vor stabili dacă au fost respectate normele de protecție a muncii.