LOGICĂ ȘI CREATIVITATE, LA COLEGIUL NAȚIONAL TRAIAN

Despre logică și creativitate, dar și despre cum comunicăm mai ușor cu cei din jur, a fost vorba la un concurs interjudețean găzduit de Colegiul Național Traian, în acest sfârșit de săptămână. Competiția s-a dovedit a fi una inedită, căci pe lână testarea cunoștințelor de matematică și limba română, participanții au fost implicați în diverse activități, organizate pe ateliere de lucru.

Concursul s-a adresat elevilor de clasa a III-a și a IV-a, care au avut ocazia să descopere liceul, dar și să interacționeze cu elevii care învață aici. Peste 200 de elevi au fost prezenți la Concursul Interjudețean *Logică și creativitate* organizat de Colegiul Național Traian.

Mai întâi, copiii au participat la concursul propriu-zis, care le-a testat cunoștințele de matematică și limba română. Apoi, a început partea distractivă, adică atelierele de lucru. Copiii au fost încântați de activitățile desfășurate mai ales că acestea au fost diverse.

Cei mai mulți s-au distrat copios și s-au implicat în rezolvarea sarcinilor. La aceste ateliere, copiii au avut ocazia să comunice între ei, deși nu se cunoșteau. De altfel, acesta a fost scopul, de a-i determina să se cunoască și să fie mai deschiși unul cu celălalt. La final, copiii au fost încântați de tot ceea ce au văzut și au apreciat că  au interacționat cu elevii traianiști.

De la ei au aflat cum este să înveți la acest liceu. Colegiul Național Traian are și clase de gimnaziu, iar prin astfel de concursuri, profesorii de aici își propun să le arate liceul și elevilor din clasele primare. Colegiul Național Traian este unitatea de învățământ cu cele mai mari performanțe educaționale obținute de-a lungul timpului, în Mehedinți.