LALEAUA GALBENĂ DE CAZANE

A devenit un simbol al Clisurii, atrage în fiecare primăvară sute de turişti pentru că este un spectacol să-i admiri frumuseţea în sălbăticia stâncoasă a cazanelor Dunării. Este povestea lalelei galbene de Banat, floarea blajină despre care o frumoasă legendă spune că e sacrificiul unei tinere frumoase în numele unei iubiri interzise. Înflorirea lalelei galbene de cazane este foarte importantă şi pentru proprietarii de pensiuni, pentru că dă startul noului sezon turistic.

Aceştia sunt printre primii turişti care au ajuns în Clisura Dunării în această primăvară. Vin din Bucureşti şi află de la biologul Parcului Natural Porţile de Fier  despre laleaua de cazane. Oamenii spun că sunt încântaţi de spectacolul Clisurii Dunării.

Pentru că a fost protejată în ultimii ani, laleaua şi-a tot extins coroana de regină şi înfrumuseţează sălbăticia stâncoasă a cazanelor Dunării. Prestatorii de servicii turistice spun că în ultima vreme turiştii vin în zonă special să vadă laleaua.

Desigur prestatorii de servicii turistice, sunt cei mai bucuroşi, pentru că laleaua dă practic startul sezonului şi aduce primii vizitatori.O croazieră pe Dunăre, cu plecare de la Chipul lui Decebal, ca să puteţi vedea laleaua costă doar 30 de lei.