JUDEŢUL MEHEDINŢI, SUB COD GALBEN DE VÂNT

Judeţul Mehedinţi se află sub cod galben de vânt puternic. Potrivit meteorologilor, până la ora 21:00, în mai multe localităţi din judeţul Mehedinţi vântul va avea rafale de 55 – 65 km/h şi temporar 70 – 75 km/h. În paralel, este în vigoare şi o informare meteo de furtuni, valabilă până la ora 21:00.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis în această dimineaţă o avertizare de vânt puternic valabilă până la ora 21:00 în judeţul Mehedinţi. Astfel, judeţul se află sub o atenţionare  Cod galben de vânt puternic, cu viteze la rafală de până la 75 km/h. Severinenii sunt rugaţi să nu se aventureze la drum lung, şi să evite zonele vulnerabile care le-ar putea pune în pericol viaţa .

Severinenii nu se arată deloc încântaţi de avertizările meteorologice, întrucât codul galben de vânt puternic sub care se află judeţul le-a cam stricat planurile de 1 mai .

Meteorologii avertizează că în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.