JANDARMERIA ROMÂNĂ, LA CEAS ANIVERSAR

Ziua Jandarmeriei a fost marcată, la Drobeta Turnu Severin, printr-o festivitate ce s-a desfăşurat la Palatul Culturii Teodor Costescu. A fost prilejul perfect pentru ca mai multi jandarmi să fie avansaţi în grad. De asemenea, a fost organizat un simpozion, la care au participat autorităţile locale şi reprezentanţi ai structurilor militare din Mehedinţi.

În fiecare an, pe data de 3 aprilie, se celebrează Ziua Jandarmeriei Române. Anul acesta se împlinesc 169 de ani de la înființarea instituției.

Alături de jandarmii mehedinţeni, au fost şi reprezentanţi din alte structuri M.A.I, atât din județ, cât şi din ţară.

De asemenea, cu acest prilej, 4 jandarmi au înaintat în gradul următor înaintea expirării stagiului minim, iar alţi 8 jandarmi au primit diplome de merit pentru modul în care au acţionat în misiuni speciale.

Pentru a marca evenimentul, la nivelul inspectoratului Judetean de Jandarmi Mehedinti, au fost desfasurate activitati diverse. Jandarmeria este structura militară cu atribuții în menținerea și restabilirea ordinii și liniștii publice, transportul și paza valorilor, bunurilor și materialelor periculoase, cât și paza și apărarea obiectivelor de importanță deosebită.