ION MILOVAN A PLECAT LA ÎNGERI!

Sportul, în special handbalul mehedinţean, a îmbrăcat haine de doliu după ce marţi a trecut în nefiinţă Ion Milovan, unul dintre cei mai emblematici oameni ai mişcării sportive din judeţ şi chiar din România. Cel care s-a identificat vreme de patru decenii cu sportul pe semicerc şi a modelat generații întregi s-a stins în urma unui infarct, la doar 70 de ani.

O veste tristă s-a abătut peste lumea handbalului din Mehedinţi, după ce inima lui Ion Milovan a încetat să mai bată. Născut în 26 aprilie 1949, în satul Batoţi, Milovan a evoluat vreme de şapte sezoane în prima ligă la echipele Dinamo Bucureşti şi Dinamo Bacău, fiind coechipier cu marii handbalişti ai anilor 60 şi antrenat de renumitul Lascăr Pană. Şi cariera de antrenor a fost pe măsură. Din 1973, de când a venit la secţia de handbal a Clubului Sportiv Şcolar Drobeta a contribuit şi el la performanțele handbalului, printre sportivii crescuți de el numărându-se Alexandru Buligan (vicecampion olimpic și bronz la mondiale), Gabriela Tănase (campioană mondială și europeană de tineret), Florentina Trăistaru (campioană europeană de junioare și de tineret), Aneta Pîrvuț și Luana Șeitan (vicecampioane europene de junioare și bronz la mondiale).

Pentru dezvoltarea sportului românesc și creșterea prestigiului handbalului a fost apreciat cu diplomă de merit de către Comitetul Olimpic Român și Ministerul Tineretului și Sportului. De asemenea, în anul 2014 a primit şi titlul de cetăţean de onoare al Severinului. Înmormântarea va avea loc joi, la ora 12, în satul natal, Batoţi, acolo unde se retrăsese de câţiva ani.

 

 

 

 

Rămas bun, maestre!