IOHANNIS CHEAMĂ ROMÂNII LA REFRENDUM

Președintele face un apel la prezenţă la vot la referendumul din 26 mai.  Klaus Iohannis a semnat în 25 aprilie decretul referitor la întrebările pentru referendum. 

Președintele Klaus Iohannis, cheamă românii la vot ca să se pronunţe prin DA sau NU cu privire la următoarele întrebări care vizează justiția:

  • „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”
  •  „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”

Șeful statului a spus că:

„Pentru români, votul din 26 mai contează! Contează votul și la europarlamentare, și la referendum. Referendumul pe care l-am convocat este despre viitorul nostru în Uniunea Europeană și calea pe care vom merge. Merită să votăm, fiindcă noi toți am muncit ani de zile ca să ajungem aici. România este o țară europeană, este o țară respectată și asta se vede. Haideți să fim pro-europeni, să mergem la vot, să votăm pentru viitorul nostru european! Votul românilor contează! Contează în #România și contează în #Europa!””

Data referendumului este 26 mai 2019, în ziua desfăşurării alegerilor pentru Parlamentul European.