INFECŢII INTRASPITALICEŞTI GRAVE

Situaţie gravă la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, unde jumătate din Secţia de terapie intensivă a fost închisă în urma unor infecţii intraspitaliceşti, din cauza cărora au murit patru oameni în luna aprilie. Este vorba de două bacterii ucigaşe,  pe care pacienţii le-ar fi putut contacta în sectorul septic al  secţiei ATI a unităţii sanitare. Există suspiciunea că una dintre aceste bacterii ar fi fost transmisă prin intermediul aparatelor de ventilaţie, care au o vechime de peste 20 de ani. Cazul este anchetat acum de reprezentanţii de Sănătate Publică Mehedinţi.

Unul dintre cazurile cercetate este cel al unui bărbat din satul mehedinţean Crivina. Pacientul, de 64 de ani, s-a dus la spital, unde a fost internat pentru afecţiuni cardiace. Ar fi luat una dintre bacterii în secţia Cardiologie, iar după o săptămână a fost externat. Numai că, ajuns acasă, s-a simţit din ce în ce mai rău şi a fost dus din nou la spital, unde ar fi contactat cea de-a doua bacterie.

Fiica pacientului mai spune că tatălui i s-a făcut rău după câteva zile, iar ea aflată în București a sunat la 112. Bărbatul a fost transportat la spital, iar acolo lucrurile s-au înrăutățit, iar acesta a intrat în comă, iar după ceva timp organismul a cedat. În urma necropsiei s-a dovedit că era de fapt vorba de două bacterii.

Reprezetanţii spitalului dau vina pe aparatele de ventilaţie folosite încă de acum 20 de ani, care ar putea să transmită bacteria de la un pacient la celălalt. Jumătate din secţia ATI a fost închisă pentru dezinfecţie şi sterilizare.

În comunicatul de presă transmis de Ministerul Sănătăţii se acreditează ideea că la internarea în spital, doi dintre pacienţii decedaţi ar fi fost infestaţi deja cu aceste bacterii, fapt despre care reprezentanţii DSV şi cei ai Spitalului Judeţean nu comunică nimic în punctul de vedere solicitat de către jurnalişti.