Începe furnizarea căldurii

Severinul pare să fie urmărit de ghinion în ceea priveşte încălzirea locuinţelor. După toate eforturile municipalităţii de a face rost de bani pentru achiziţionarea combustibilului, am trecut printr-un alt moment care ne-a pus nervii la grea încercare. Trenul care aducea păcurina necesară punerii în funcţiune a cazanelor pentru agent termic a deraiat, la câțiva paşi de oraş, adică la Şimian. Autorităţile au intervenit, iar situaţia s-a rezolvat. După o întârziere de 12 ore, s-a reuşit aprinderea primului cazan, pentru ca locuineţele severinenilor să înceapă să fie încălzite.

Furnizarea agentului termic la drobeta Turnu Severin era programată pentru miercuri, 7 noiembrie. Numai că trenul care aducea păcurina necesară funcţionării cazanelor a deraiat, la câţiva km de Severin, adică la Şimian. Drept urmare, furnizarea căldurii a fost amânată cu 12 ore.

Şcolile şi spitalele sunt principalele insituţii care vor beneficia de căldură, reprezentanţii municipalităţii. Apoi, rând pe rând, punctele termice vor începe furnizarea căldurii.

Potrivit autorităţilor, până la sfârşitul acestei săptămâni, în toate locuinţele va ajunge agentul termic.