ÎNCĂ 3 CAZURI DE GRIPĂ ÎN MEHEDINŢI

Încă 3 cazuri de gripă, în Mehedinți. Vorbim despre pacienți care au primit îngrijiri medicale săptămâna trecută și care între timp au fost confirmați cu gripă. Potrivit reprezentanților DSP, pacienții în cauză nu au suferit complicații și sunt în stare stabilă.

În ultimele zile, 3 pacienţi au fost depistaţi cu virusul gripal, în Mehedinți. Unul dintre aceștia este un elev al Colegiul Național Pedagogic, ce a fost tratat la București. Inițial, reprezentanții DSP nu au luat în considerare cazul său, pentru că nu aveau confirmarea de la Institutul Cantacuzino. Între timp, au revenit asupra deciziei și au înregistrat și acest caz în rândul bolnavilor de gripă.

La nivel naţional, până în prezent au decedat 83 de persoane, cele mai multe dintre acestea sufereau şi de alte afecţiuni. Mehedinţenii nu sunt speriați și spun că își măsuri de protecție.

Vaccinul antigripal reprezintă singura soluție eficientă pentru protecția împotriva gripei. Reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi au solicitat Ministului Sănătăţii, noi doze de vaccin anti-gripal. Până acum însă nu au primti niciun răspuns.