IMPACT ÎNTRE DOUĂ AUTOTRENURI CONDUSE DE DOI ŞOFERI TURCI

Impact între două autotrenuri conduse de doi şoferi turci, pe DN 6, la Topleț. Unul dintre conducătorii auto a ajuns la spital, după ce autocamionul pe care îl conducea a fost acroşat de un altul care circula cu viteză din sens opus şi a derapat pe carosabil umed. Victima a fost scosă din cabină de echipajul de descarcerare şi transportată la spital, cu răni la cap.

Accidentul s-a produs la ieşirea din localitatea Topleţ. Unul dintre şoferii turci venea de la Timişoara, unde încărcase dopuri din plastic. Bărbatul nu a ţinut cont că ploua, iar carosabilul era umed. A intrat într-o curbă foarte periculoasă cu viteză mare şi nu a mai putut controla remorca autocamionului, care a derapat şi a acroşat un alt tir, care se deplasa din sens opus. Şoferul acestuia a tras dreapta, însă nu a mai putut evita impactul. 

Unul dintre colegii şoferului vinovat spun că accidentul nu s-ar fi produs, dacă România ar fi avut autostrăzi, aşa cum este în Vestul Europei. Poliţiştii au demarat o anchetă, dar pun accidentul pe seama vitezei excesive pe carosabil umed.

Şoferul rănit a fost transportat la Spitalul Orşova, pentru îngrijiri medicale, dar starea lui nu este gravă. După impact, carosabilul a fost acoperit de dopuri din plastic, iar drumarii au avut mult de lucru să cureţe carosabilul. În urma accidentului, traficul a fost blocat mai bine de două ore.