IMAGINI SPECTACULOASE ÎN CLISURA DUNĂRII

Cel mai vizitat obiectiv turistic din Clisura Dunării, chipul lui Decebal cioplit în stâncă, este începând de vineir iluminat pe timpul nopţii. Autorităţile județene au finalizat investiţia prin care basorelieful înalt de 55 metri poate fi văzut şi noaptea de zecile de mii de turişti care trec anual prin zonă pe nave de croazieră sau care ajung la Mraconia după căderea întunericului. La evenimentul de inaugurare au participat sute de oameni, dar și doi miniștri- cel al truismului și cel al transporturilor.

Imagini feerice în Clisura Dunării. Cel mai important obiectiv turistic din zonă, uriaşa statuie cu chipul regelui Decebal, este, începând de seara trecută, iluminat. Basorelieful, cel mai înalt din Europa, este şi a doua cea mai înaltă sculptură în piatră din lume. Sute de oameni au vrurt să asiste la inaugurarea sistemului de iluminat al statuii gigantice care domină Clisura Dunării de 15 ani și au așteptat cu nerăbdare momentul.

Evenimentul îndelung așteptat de turiști și de administratorii pensiunilor din zonă a fost sărbătorit cu un grandios foc de artificii, dar și cu un spectacol oferit de membrii ansamblului Dunav al primăriei Svinița.

Cu această ocazie și podul din zonă a fost luminat în culorile drapelului național. Statuia este cel mai vizitat obiectiv turistic din Mehedinți și atrage anual zeci de mii de vizitatori din țară și de peste hotare. Autorităţile speră ca investiţia să crească numărul turiştilor care vizitează zona.

La inaugurare au participat şi doi miniştri din cabinetul Dancilă – Bogdan Trif, ministrul Turismului, și Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.

Localnicii s-au declarat mulţumiţi de investiţie şi spun că acest lucru le va aduce cu siguranţă mai mulţi turişti. Mai ales că în minivacanţă de Paşte şi 1 mai nu a mai existat niciun loc de cazare pe Clisura Dunării.