HOŢII DE CURENT, PEDEPSIŢI DE LEGE

Hoţii de curent electric, prinși în flagrant, sunt pedepsiţi de lege. Reprezentanții Companiei de distribuţie a energiei electrice au organizat de-a lungul timpului mai multe acţiuni de identificare a cazurilor unde exista suspiciunea de furt de energie electrică. În urma controalelor, peste 150 de cazuri au fost depistate numai în Mehedinţi şi predate autorităţilor responsabile de cercetare penală.

Cine fură, este pedepsit. Reprezentanții Companiei de distribuţie a energiei electrice au derulat în perioada anului trecut mai multe acţiuni , prin care s-a încercat indetificarea posibilelor cazuri de furt de energie electrică. Cum era de aşteptat, în urma căutărilor au fost găsite mai multe locuințe branșate ilegal. Mai exact în judeţul Mehedinţi a fost înregistrat un număr de 160 de cazuri de furt de energie electrică.

După indentificarea făptaşilor, cazurile sunt preluate  de autorităţilor responsabile şi analizate, acestea fiind fapte grave, care pun în pericol viaţa cetăţenilor.

Orice intervenţie neautorizată, precum şi utilizarea unor instalaţii improvizate, pot genera oricând accidente grave sau incendii, sustragerea de energie constituie infracţiune de furt şi se pedepseşte cu închisoare, conform legilor în vigoare.