GRINDINĂ ÎN MEHEDINŢI

Fenomene meteorologice severe şi total neobişnuite pentru luna aprilie au lovit în acestă după-amiază zona centrală a judeţului Mehedinţi. Este vorba de o furtună cu intensificări de vânt, descărcări electrice, ploaie torenţială şi mai ales grindină. Mai bine de 15 minute a plouat cu piatră, timp în care pe sol s-a aşezat un strat consistent de gheaţă. Grindina din aplilie a lăsat şi pagube în gospodăriile oamenilor, unde a distrus straturi de ceapă şi ustoroi, dar şi pomii fructiferi şi viţa de vie, care se află acum în plină perioadă de vegetaţie, iar mugurii sunt fragili.

Mai întâi a fost lovite de grindină localităţi din zona de nord a judeţului Mehedinţi. Satul Bobaiţa a fost unul dintre cele mai afectate, unde aproape 20 minute a plouat necontenit cu gheaţă. Deşi piatra nu a fost de mari dimensiuni, a lăsat urme în grădinile localnicilor pentru că a afectat pomii, viţa-de-vie.

Apoi furtuna s-a îndreptat către Drobeta-Turnu-Severin. Ploaia a fost însoţită de intensificări de vânt, apoi de grindină. În cele circa 15 minute pe carosabil s-a format un strat gros de gheaţă. Fenomenele meteo extreme vin în Mehedinţi după două luni în care a plouat foarte puţin, iar seceta a afectat serios mii de hectare de culturi agricole.