Gigacalorie mai scumpă

Vom plăti mai mult pentru gigacaloriile consumate! Reprezentanții serviciului Public de Termoficare au cerut în consiliul local majorarea prețului pentru gigacaloria furnizată populației. Acesată majorare a fost cerută în contextul în care prețul pentru păcură, combustibilul folosit pentru furnizarea agentului termic către severineni, aproape că s-a dublat. Astfel că prețul gigacaloriei a crescut cu aproximativ 100 de lei. La solicitarea primarului Severinului, Marius Screciu, a fost aprobată însă și majorarea subvenției oferită de primărie pentru încălzirea orașului, astfel încât, severinenii vor plăti cu doar 40 de lei în plus pentru fiecare gigacalorie consumată.

Consilierii municipali s-au întâlnit în ședință extraordinară pentru a discuta solicitarea Serviciului Public de Termoficare cu privire la majorarea prețului gigacaloriei. Solicitatea făcută de directorul SPAET, Constantin Săceanu, a fost fundamentată pe baza faptului că, prețul păcurei, combustibilul folosit pentru încălzirea orașului, aproape că s-a dublat iarna această față de anul trecut.

Așadar, prețul de livrare a energiei termice pentru agentul secundar este de 592 de lei, iar pentru agentul primar costul este de 510 lei. Prețul este cu aproximativ 100 lei mai mare comparataiv cu anul trecut. La propunerea primarului, Marius Screciu, pentru ca populația să nu resimtă această majorare, a fost mărită și subvenția acordată populației, astfel încât, severinenii vor plăti 292 de lei pentru fiecare gigacalorie consumată, cu aproximativ 40 de lei mai mult.

Prețul de livrare a energiei termice către populație se aprobă pentru perioada noiembrie-31 martie. Agenții economici vor plăti prețul întreg, căci pentru ei primăria nu subvenționează agentul termic.