GHIULEAUA DIN LIVADĂ

Un bărbat din localitatea Iloviţa s-a trezit în livada casei cu o ghiulea de tun. Speriat, acesta a sunat de urgenţă la 112. La faţa locului s-a prezentat  un echipaj pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii deUrgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi, care a intervenit pentru asanarea muniției rămasă neexplodată, cel mai probabil din perioada primului război mondial.

Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi a intervenit pentru asanarea unui element de muniţie, rămas neexplodat din timpul conflictelor armate. Pompierii au intervenit în urma unui apel la 112, al unui bărbat din Ilovița care a descoperit muniția în livada propriei gospodării. La faţa locului, pompierii au descoperit  o ghiulea de tun cu diametrul de circa 30-40 cm și greutate de aproximativ 60 kg.

Pompierii mehedinţeni  atrag atenţia cetăţenilor că muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active. Manevrate necorespunzător, acestea pot provoca adevărate tragedii.

Aceasta a fost  cea de a patra misiune a pompierilor mehedinţeni de intervenție pentru anihilarea muniţiei rămasă neexplodată din acest an.