Fosta maternitate, o ruină

Fosta clădire a Maternităţii, aflată în centrul municipiului Drobeta Turnu Severin, este un adevărat focar de infecţie. Imobilul este cunoscut ca ,,Maternitatea groazei’’ încă din vremea în care aici veneau pe lume copii. Condiţiile precare din interior au făcut-o celebră le-au pus pe fugă pe multe mămici, care au preferat să meargă în alte judeţe, pentru a naşte. Între timp, lucrurile s-au schimbat, iar clădirea a fost abandonată, deşi Consiliului Judeţean are obligaţia de a se interesa de ea. Este o ruină în prezent, căutată de vânătorii de senzaţii tari, care sunt convinşi că energii negative sălăşluiesc în încăperile abandonate.

Vechea clădire, unde ani de-a rândul au venit pe lume copii, este în prezent o ruină. Imobilul care între cele două războaie era simbolul luxului la Severin, acum afişează o imagine sinistră. Din 2014, clădirea este abandonată şi nu există niciun semn din partea autorităţilor judeţene că s-ar întreprinde ceva cu ea. Pur şi simplu, a fost dată uitării, deşi se află în centrul Severinului, într-o zonă căutată de turişti.
Într-un document al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Mehedinţi se arată ca instituţia a notificat propietarul în vederea obţinerii unor informaţii referitoare la viitoarea destinaţie, dar nu a primit nici un răspuns