FORMARE PROFESIONALĂ PENTRU ELEVII DIN MEHEDINŢI

Comisie de dialog social la prefectura judeţului Mehededinţi  pentru formarea profesională a elevilor. La această întâlnire au participat atât inspectorul şcolar general , Mirela Pintea, dar şi reprezentanţii ai agengilor economicii care acţionează în domeniile de activiitate ce pot oferi o fomare profesională. Discuţiile s-au axat pe modul în care se aplică aceste cursuri pentru calificare elevilor care optează spre o şcoală profesională.

Cursuri de formare profesională pentru elevii care aleg o şcoală profesională, este subiectul pe care prefectul Nicolae Drăghiea l-a propus pentru  dezbatere în cadrul comisiei de dialog social. Cum ? Unde ? şi cine le va pune la dispoziţie această posibilitate de a învăţa o meserie, sunt doar câteva dintre întrebările la care s-a căutat răspuns. Față în față s-au aflat reprezentanții inspectoratului școlar, dar și reprezetanți ai principalilor agenți economici direct interesați de formarea profesională a viitorilor angajați.

 

Tot la această întâlnire au participat şi membrii sindactulului liber din învățământ care au spus că se vor implica activ în această problemă a lipsei instituţiilor care oferă formare profesională pentru elevi .

La finalul acestei întâlniri prefectul Nicolae Drăghiea a precizat faptul că se vor lua toate măsurile necesare pentru ca acestă situaţie să fie rezolvată.