FOI ALBE PENTRU SIMULARE

Un protest în legătură cu simularea  Evaluării Naționale a avut loc, astăzi, în toată țara.  Reprezentanții Consiliului Naţional al Elevilor protestează împotriva modului în care sunt organizate simulările, cu precădere la clasa a VII-a, pe care le consideră “un experiment” prin care elevii sunt transformaţi într-o “generație de cobai”.

Simularea Evaluării Naționale a început cu un protest. Consiliul Național al Elevilor a anunțat că protestează față de modul „în care sunt organizate simulările examenelor naționale”. Tinerii spun că sunt „o generație de cobai”  pe care reprezentanții Ministerului Educației fac diferite experimente sub pretextul reformării sistemului de educație. Așa că, nemulțumiți de toate acestea, reprezentanții Consiliului Național al Elevilor și-au îndemnat colegii să dea foaieAnul acesta, dăm #foaiagoală la simulările naționale!”, anunță Consiliul Național al Elevilor. Şi la nivelul consiliului judeţean al elevilor din Mehedinţi a fost adoptată această iniţiativă .

Reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor spun că această campanie a pornit de la noi  schimbări pe care Ministerul Educaţiei Naţionale în ultima perioadă.  Până în acest moment nu au fost înregistrate astfel de manifestări în nicio unitate şcolară  din judeţ .

Iniţiatorii acestei manifestări au ales ca formă de protest înmânarea unei lucrări goale sau predarea unei foi  pe care să scrie ce îi nemulţumeşte în sistemul de învăţământ din România.