FII VOLUNTAR, FII ALTFEL!

Săptămâna altfel, ce a debutat, astăzi, în toate școlile din țară, oferă elevilor au prilejul să descopere lucruri noi, despre care nu învață în timpul orelor de curs. Așa se face că un grup de elevi de la Colegiul Național Gheorghe Țițeica, din Drobeta Turnu Severin, au aflat ce înseamnă să fii voluntar. Reprezentanții Asociaţiei Eudava  i-au invitat la o activitate unde au învăţat despre importanţa voluntariatului în formarea personalității tinerilor.

Timp de o săptămână, elevii se vor bucura de Şcoala Altfel. Copiii lasă cărțile și caietele, în schimbul altor activităţi interactive. Aşa se face că elevi ai Colegiului Național Gheorghe Țițeica au participat la o activitate despre importanța voluntariatului în formarea personalității tinerilor. Ei s-au întâlnit cu reprezentanții Asociației Eudava de la care au aflat ce trebuie să facă pentru o viață socială activă, în sprijinul comunității.

Reprezentanții Eudava le-au împărtășit din experiența dobândită în organizarea unor acțiuni și evenimente cu teme diverse.

La final, elevii și voluntarii au dezbătut beneficiile voluntariatului, ale muncii în echipă, ale socializării într-un cadru nonformal, cu efecte pozitive asupra dezvoltării personale. Totodată au discutat ultimele amănunte cu privire la proiectul de ecologizare a râului Topolniţa, ce va avea loc duminică,  21 aprilie, de către voluntarii Asociaţiei Eudava.