FESTIVALUL DOMNICA TROP, PE 12 MAI LA ISVERNA

Autoritățile mehedințene recunosc valaorea inestimabilă a Domnicăi Trop, declarată tezaur viu de către membrii UNESCO. După ce anul trecut acesata a primit titlul de cetățean de onaore al județului Mehedinți, odată cu acest an se va organiza și prima ediție a festivalului național de muzică populară care îi poartă numele. Evenimentul va avea loc la Isverna, chiar pe plaiurile unde Domnica Trop a crescut și a învățat să cânte.

La Isevran ava avea loc în acest an prima ediție a festivlaului conrs de folclor care poartă numele Domnicăi Trop, ultimul mare rapsod al Mehedințiului. Evenimentul va avea loc în comuna Isverna și este organizat de primăria din localitatea și Consiliului Judeșean Mehedinși prin Centrul Cultural Nichita Stănescu. Ultimele detalii au fost satbilite de organizatori chiar la fața locului.

Spectacolul concurs de muzică populară vine să sprijine interpreții de muzică populară din județul nostru, dar și din alte zone ale țării. Limita minimă a vârstei de înscriere la concurs este 16 ani. Înscrierile se pot face la centrul culturla Nichita Stănescu sau la primăria din Isverna. De asemnea a preselecția va avea loc și în ziua festivalului, în jurul orei 11:00 la primăria Isverna.

Festivalul va avea loc în 12 mai și este organizat de Primăria Isverna cu spirjinul Consiliului Județean Mehedinți și al Centrului Cultural Nichita Stănescu. Evenimentul este susținut de RTS în calitate de partener media