FESTIVALUL DOMNICA TROP, LA ISVERNA

Mehedințenii și nu numai sunt așteptați dumincă, la Isverna unde va avea loc prima ediție a festivalului de folclor, Domnica Trop. Spectacolul se va ține în poiana cu lialiac din satul Nadanova.  

Duminică, 12 mai 2019, începând cu ora 12, va lua startul prima ediție a Festivalului Național de Muzică Populară Domnica Trop. Acesta este organizat în comuna mehedințeană Izverna, localitatea natală a marelui rapsod, declarat încă din 2013 „Tezaur Uman Viu”, iar din 2018 Cetățean de onoare al județului Mehedinți. Organizatorii festivalului sunt: Primăria și Consiliul Local Izverna și Consiliul Județean Mehedinți, prin Centrul Cultural „Nichita Stănescu”. RTS este partener media al evenimentului.

Spectacolul concurs de muzică populară vine să sprijine interpreții de muzică populară din județul nostru, dar și din alte zone ale țării. Limita minimă a vârstei de înscriere la concurs este 16 ani. Înscrierile se pot face la centrul culturla Nichita Stănescu sau la primăria din Isverna. De asemnea a preselecția va avea loc și în ziua festivalului, în jurul orei 11:00 la primăria Isverna.