FÂNTÂNA CINETICĂ VA FI REABILITATĂ

Zona centrală a municipiului Drobeta Turnu Severin este în reabilitare totală! Reprezetanții Primăriei au cerut o comisie de evaluare a lucrărilor executate, aici, cu ani în urmă după ce bucăți mari de plăci s-au desprins din jurul fântânii arteziene. Acum, se lucrează la recuperarea și înlocuirea acestora, dar se realizează și revizia fântânii cinetice.

Centrul municipiului Drobeta Turnu Severin este un adevărat șantier, după ce mai multe plăci care înconjoară fântâna cinetică s-au desprins. O comisie constituită la solicitarea primarului Marius Screciu a evaluat situația la fața locului. S-a constatat că lucrarea executată cu ani în urmă nu ar fi respectat regulile de montare a plăcilor și de aceea s-au desprins. Drept urmare, s-au alocat banii necesari în vederea înlocuirii plăcilor de granit desprinse.

Totodată s-au alocat și fondurile necesare realizării unei revizii totale a fântânii cinetice. Aici, s-au înlocuit rulmenții și au fost verificate pompele.Lucrările vor dura câteva luni, dar vor fi gata de zilelele Severinului.