“FAMILIA CREŞTINĂ CONTEMPORANĂ FRUMUSEŢE ŞI ROST”

În Sala Mare a Palatului Culturii “Teodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin a avut loc conferinţa pastoral-misionară cu tema “Familia creştină contemporană frumuseţe şi rost”, susţinută de părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului. Recunscut pentru faptele sale de caritate, părintele Stelian Tănase este preot, dar şi educator, îngrijitor şi dezvoltator imobiliar. A învăţat să le facă pe toate ca să salveze sute de suflete care fie ar fi dispărut dintre noi, fie s-ar fi ales cu o existenţă mizeră.

Părintele Stelian Tănase împarte de ani de zile speranță. La Valea Plopului, acolo unde este preot paroh, părintele a transformat biserica în casă pentru sute de copii. A transformat aşezămîntul de la Valea Plopului şi Valea Screzii este o alternativă „umană“ la sistemul serviciilor sociale oferite de stat. Din 1990 şi pînă astăzi, au ajuns acolo – trimişi de Protecţia Copilului sau aduşi de părinţi – peste 1000 de copii. Diferenţa majoră faţă de orfelinate este că părinţii sînt încurajaţi să-şi ia copiii înapoi, cînd au din nou mijloace de a-i creşte. Părintele a venit la Drobeta Turnu Severin unde a conferențiat despre Familia creştină contemporană.

Conferința a fost ascultată cu sufletul al gură de peste 200 de participnați la eveniment- preți, dar și simpli credincioși, veniță să îl asculte pe părintele care împarte speranță de ani de zile.

Pe Valea Screzii si in Valea Plopului, de 20 de ani, functioneaza o alta Romanie. O Romanie care uimeste. Una a generozitatii si dragostei, o Romanie care are nevoie permanent de sustinere ca sa mearga mai departe.