Facilități pentru agenții economici

Persoanele fizice care investesc peste 100. 000 euro în microîntreprinderi și întreprinderi mici în municipiul Drobeta Turnu Severin, vor beneficia de facilități fiscale. În urma proiectului hotărât de consiliul local, investitorii vor beneficia de  taxe zero, scopul fiind acela de a atrage cât mai multe investiții economice durabile în Drobeta Turnu Severin.

Legea privind stimularea investitorilor individualist acordă scutiri de impozit este valabilă și în Drobeta Turnu Severin. Pentru a beneficia de aceste facilități, orice persoană fizică trebuie să investească suma de peste 100.000 de euro. Beneficiile vin în vederea atragerii de investiți economice durabile și profitabile pentru municipiul Drobeta Turnu Severin. Facilitățile se acordă dacă microîntreprinderile și întreprinderile mici în care se facinvestiții sunt constituite ca SRL-uri, sunt întreprinderi autonome ce nu sunt deținute de alte societăți ori nu dețin la rândul lor alte societăți în proporție mai mare de 25% sau nu se află în incapacitate de plată, stare de insolvență ori în faliment și nu a fost deschisă procedura concordatului preventiv sau a lichidării societății.

Hotărârea a fost luată în urma unui proiect inițiat de autoritățile locale la inițiativa viceprimarului Daniel Cîrjan. De menționat este faptul că valoarea totală cumulată a sumelor pentru care se aplică scutirile de impozit nu poate depăși valoarea investiției efectuate de către toți investitorii.