EXPERȚII CONTABILI VERIFICĂ ASOCIAȚIILE DE PROPRIETARI

Modul de repartizare pe apartamente şi locatari a cheltuielilor conform facturilor emise de prestatorii de servicii, plăţile către furnizorii de utilităţi, dar și calcularea corectă a penalităţilor datorate de restanţieri la plata întreţinerii! Toate acestea vor fi verificate de către experţii contabili. Primarul Severinului, Marius Screciu, a inițiat un parteneriat cu filialal CECAR Mehedinți, pentur verificarea tuturor asociațiilor.

Primarul municipiului Drobeta Turnu Seveirn, Marius Screciu, a propus consiliului local și a obținut aprobarea în vederea încheierii unui protocol de parteneriat cu filiala Mehedinți a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România. Obiectul acestuia va consta în colaborarea între CECCAR – şi Primăria municipiului Drobeta Tunru Severin, în vederea furnizării de servicii de specialitate în domeniul verificării financiar contabile şi de gestiune a asociaţiilor de proprietari.

Experții contabili vor verifica sumele încasate prin registrul de casă, corectitudinea soldului de casă evidenţiat, dar și fondul de rulment constituit, componenţa şi utilizarea acestuia. Se va verifica de asemenea fondul de reparaţii constituit, componenţa şi utilizarea acestuia. De asemenea, experţii vor putea verifica modul de repartizare pe apartamente şi locatari a cheltuielilor conform facturilor emise de prestatorii de servicii.

Tot ei vor controla şi situaţia plăţilor către furnizorii de utilităţi şi respectarea obligaţiilor contractuale asumate. Calcularea corectă a penalităţilor datorate de restanţieri la plata întreţinerii şi hotărârile adunării generale a asociaţiei de proprietari, dar şi plăţile de natură salarială făcute personalului cuprins în schema de organizare, vor fi în vizorul experţilor.

Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin este asaltată în ultima perioadă de zeci de reclamaţii din partea cetăţenilor nemulţumiţi de activitatea  administratorilor sau preşedinţilor de asociaţii de proprietari. Oamenii reclamă modul cum sunt calculate facturile lunare la utilităţi, faptul că în multe situaţii li se par nejustificat de mari ori recepţionarea unor lucrări fictive.